Välj kulör

Känns det svårt att välja färg och kombinera? Det behöver det inte vara. Lita på dig själv och din egen förmåg­a att komma fram till vad som känns rätt. För att få refe­renser kan du låta dig inspireras av något som ger dig färgupplevelser som t.ex. natur eller konst. Om du har tillgång till dator och internet kan du leka fram färgkombinationer. Kopiera t.ex. bilderna på färgproverna som finns på avjord.se och klistra in i ett bildhanterings­program för att kombinera som du vill. 

Tänk på att rum är skapade för människors aktiviteter av skilda slag såsom att sova, älska, äta, träffas m.m. Om färgsättningen i rummen stödjer dessa aktiviteter känns de naturligare att utföra. Färgsättning­en blir då mer hållbar och behöver bara förändras när behoven förändras i rumme­n. 
Vill du veta mer om hur du kan tänka finns ett kapitel om färgsättning i boken Jordens färg och i Startpaketet medföljer ett häfte med tre exempel på olika stilar och sätt att färgsätta sitt hem på.

Vill du ha en professionell färgsättning är du välkommen att anlita Milis Ivarsson. Dessa tjänster erbjuds inom färgsättning:

  • färgsättning av privata och offentliga miljöer
  • färgsättning av produkter
  • formgivning av allt från produkter till hus 
  • utbildning i färgsättningsfrågor
  • konsultation i färgsättningsfrågor till branschen

Välkommen till vår monter på Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 27-29/9 och mässan Byggnadsvård & trädgård 29-30/9!

15 oktober inviger vår varsamt renoverade färggård. Läs mer här!

Läs om fler aktiviteter och nyheter!

2017-09-25