Vision

Från början målade vi kroppen, sedan målade vi grottorna och husen. Att måla är ett mänskligt behov. Vår vision är att det vi färgar tillvaron med, målarfärgen, är vacker, hållbar och inte skadar oss, naturen eller målningsunderlaget.

 

Affärsidé

Av jord vill bidra till en bättre naturmiljö och en hälsosammare, vackrare och naturligare arbets- och boendemiljö genom att visa att det både är lätt och roligt att blanda sin egen ekologiska färg hemma. Av jord tillverkar och säljer för detta ändamål färg i påse och ett noga utvalt sortiment av nödvändiga tillbehör och redskap. Av jord förmedlar även inspiration och kunskapen om ekologisk äggoljetempera med jordpigment genom kurser, färgsättningar, föredrag och boken Jordens färg.


Produkterna och tjänsterna är anpassade efter kundens behov och kunskapsnivå till både nybörjare och experter. Av jord innehar en unik kunskap om ekologiskt byggande och speciellt om jordpigment i äggoljetempera med över 35 års erfarenhet och utveckling av färgen. 

Historik

Milis Ivarsson har under ca 35 år utvecklat och förbättrat äggoljetempera med jordpigment. 2005 gav Milis tillsammans med dottern Frida Hafvenstein Lenzer ut boken Jordens färg - om jordpigment i äggoljetempera. Av jord AB bildades 2005 när boken Jordens färg var klar och skulle börja säljas.

Efter några månader upptäckte vi att bokkunderna även ville köpa pigmenten som vi beskriver i boken och kulörerna som finns recept till i boken som färdiga pigmentblandningar. Vi skapade då färg i påse (först kallad Gjord av jord) utifrån recepten i boken och började sälja pigmenten, färg i påse och färgredskap. Senare har vi kompletterat med fler nyanser av färg i påse, naturliga tyger och några andra inredningsdetaljer.

Av jord AB är ett litet familjeföretag som vi, Milis Ivarsson och Frida Hafvenstein Lenzer driver tillsammans i Vekhyttan där vi också bor.

Välkommen till vår monter på Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 27-29/9 och mässan Byggnadsvård & trädgård 29-30/9!

15 oktober inviger vår varsamt renoverade färggård. Läs mer här!

Läs om fler aktiviteter och nyheter!

2017-09-25