äggoljetempera

Äggoljetempera innehåller endast pigment, vatten, ägg och linolja – enkla och beprövade ingredienser som har använts till färg i årtusenden. Med Färg i påse blandar du enkelt en lättmålad äggoljetempera som är fri från farliga tillsatser. Det ger en vacker och sund miljö, diffusionsöppen färgyta och låg klimat- och miljöpåverkan. Med vårt unika system för äggoljetempera med grundfärg och slutkulör kan du få täckmålade tak, väggar och snickerier på alla typer av underlag. Färgen är snabbmålad och du kan måla nästa lager redan ett dygn efter grundfärgen och ett till fyra dygn efter andra färglagret. Under en till fyra månader blir färgytan starkare och hårdare. Efter denna tid är färgen tvättbar och mycket slitstark.

Pris: 45-55 kr/kvm inklusive ägg och linolja för tre lager färg.
Åtgång: Ett lager av en sats Grundfärg i påse plus två lager av en sats Färg i påse täcker i genomsnitt 10 kvm, på ett normalt absorberande underlag.

Komplettera med: Rå kallpressad linolja och ekologiska ägg! Beräkna max 3 dl linolja och max ca 3 – 4 ägg per Färg i påse. På förpackningen står exakt hur mycket du behöver. Inga förkunskaper behövs med Färg i påse – du följer enkelt den medföljande Hjälpredan.

Skriv ut (pdf)!


Välkommen till vår monter på Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 27-29/9 och mässan Byggnadsvård & trädgård 29-30/9!

15 oktober inviger vår varsamt renoverade färggård. Läs mer här!

Läs om fler aktiviteter och nyheter!

2017-10-23