INTRODUKTION TILL JORDENS FÄRGER 19 MARS 2016


Lär dig blanda jordens färgpigment med ingredienser från höns och åker. Sedan har du äggoljetempera som du kan måla både väggar, tavlor, fönster och möbler med.

Tid: 19 mars.
Plats: Naturens hus, Örebro.
Kursinformation och anmälan>>

MILIS HÅLLER FÖREDRAG I GÖTEBORG 22 OKTOBER 2015


Milis Ivarsson berättar om jordpigmentens fantastiska egenskaper och dess skönhet. Den målarfärg vi använder ska vara både vacker och hållbar, inte skada människa eller natur. Jordens färger är användbara i många sammanhang, såväl i moderna som gamla miljöer som för konstnärligt måleri. Läs mer och anmäl dig här!

HEM- & VILLAMÄSSAN I STOCKHOLM 8-11 OKTOBER 2015


Av jord deltar som en av leverantörerna i Eco now house monter på Hem- och villamässan i Stockholm (Älvsjö). På torsdag håller Frida Lenzer föredrag Målning och färgsättning med äggoljetempera kl. 15 på Inspirationsscenen och på söndag kl. 15 håller Anders Hallström från Eco now house föredrag Målning och färgsättning med äggoljetempera. Läs mer om mässan!

UPPLEV KILSBERGSKANTEN 15-16 AUGUSTI 2015


Tid: 15-16 augusti, kl. 11-17 (fest kl. 19 på lördagen, se nedan)
Plats: Kilsbergskanten
Arrangör: Föreningen Kilsbergskanten
Av jord deltar i Upplev Kilsbergskanten.

Av jord jubilerar

I år firar vi 10-, 25- och 50-årsjubileum för våra milstolpar i äggoljetemperans utveckling. Välkommen till Av jord så får du veta mer om den fantastiska historien och våra spännande framtidsplaner! Ta del av nyheter, fina jubileumserbjudanden och –överraskningar! Köp boken för jubileumspriset 475 kr (50 % rabatt)! Ekologisk sopplunch med goda lokalproducerade tillbehör samt ekokaffe och bulle.

Vackra och hållbara produkter hos Av jord

Av jord erbjuder förutom färg i påse och färgtillbehör även vackra och hållbara material och produkter för att bygga, inreda och vårda. Träffa några av våra leverantörer som t.ex. Gnestapenseln, Kakelmakeriet, Annette Alsiö (glas), Kartong (bokbinderi), Löpareskogen (ost) och Linneas naturprodukter (kritor) med flera.

Prova på

Under hela helgen kommer det finnas sjyssta material att prova på, känna på och smaka på för alla åldrar.

Jubileumsfest 15 augusti kl. 19
På lördagskvällen fortsätter vi att fira och äter god lokalproducerad mat tillsammans (100 kr/person). Anmäl dig till frida@avjord.se senast den 11 augusti om du/ni vill vara med och fira med oss på kvällen. Kommer du långväga ifrån och vill sova över? Hör av dig så berättar vi om övernattningsmöjligheterna hos oss eller i närheten!

Varmt välkommen!

Vägbeskrivning >>
Läs mer om Upplev Kilsbergskanten på kilsbergskantens.se >>

TEKNIKDAGEN I RUDSKOGA 26 JULI 2015


Tid: 26 juli
Plats: Hembygdsgården Erk Orsas i Rudskoga
Arrangör: Rudskoga Hembygdsförening
Av jord deltar och berättar om färgen. Prova på att måla!
Läs mer om Teknikdagen i Rudskoga >>

JORDENS MAGISKA FÄRG 9-14 JULI 2015


Tid: 9-14 juli, kl. 13-19
Plats: Annette Alsiös & Owe Johanssons nya ateljé/galleri i Medevi.
Milis gör en gästutställning om jordens magiska färg. Under helgen den 11-12 juli är Milis på plats. Kl. 14 både lördagen och söndagen berättar Milis mer om utställningen och jordens magiska kulörer.

UTLOTTNING TILL JUBILEUMSFEST APRIL 2015

Var med och fira med oss att boken Jordens färg & Av jord AB fyller 10 år, att den första temperafabriken startade för 25 år sedan och att Milis blev förälskad i äggoljetempera för 50 år sedan!

Delta i utlottningen för att vara med på Av jords jubileumsfest den 18 april. Du som vinner får givetvis ta med ett sällskap. Det blir fest med ekologisk trerättersmiddag och underhållning i Kilsbergskantens nav i Lekhyttan, västra Närke.

För att delta i utlottningen gör du så här:

1. Fundera på varför du vill måla/har målat med Färg i påse och skriv ned en mening om det.
2. Ta en bild på det du vill måla/har målat.
3. Lägg upp bilden och motivet på Facebook eller skicka det till frida[a]avjord.se!
4. Gör det senast den 25 mars!

Två vinnare dras slumpvis av de som skickat en bild och motiv enligt beskrivningen ovan. Vinnarna presenteras på vår Facebooksida och hemsida; www.avjord.se under vecka 14. Lycka till!

 

MILIS BLANDAR OCH MÅLAR OKTOBER 2014Välkomna till Kilsbergskantens nav på lördag den 4:e oktober och söndag den 5:e oktober mellan kl. 11-16 båda dagarna. Milis Ivarsson från Av jord blandar och målar med ägggoljetempera av Färg i påse i Kilsbergskantens nav i Lekhyttan. Milis berättar om färgen; hur enkelt och roligt det är. Passa på att handla färg för att komma igång att blanda och måla själv.

Under söndagen den 5:e (OBS! Endast på söndagen) kan du även sortbestämma äpplen, få trädgårdsråd, göra äppelmust, prata avlopp och kompost m.m. Läs mer!


 

FÄRGSÄTTNINGSKURS I HÖST 2014 OKTOBER 2014


Efter en lyckad kurs Hemma hos Martha och Anders i våras kör vi en till på samma plats den 18-19 oktober. Denna gång med fokus och djup på färgsättning. Det är först till kvarn som gäller, då det bara finns plats för 12 deltagare. Läs mer!


FILMPROJEKT 2014 HÖSTEN 2014


Nu drar ett filmprojekt igång. Vi ska göra kortfilmer om hur man blandar och målar, olika tekniker och underlag m.m. Har du målat hemma och är nöjd med resultatet? Vill du hjälpa oss att göra dessa kortfilmer helt fantastiska? Ta då högupplösta foton av dina vackraste färgytor, tillsammans med annan interiör så att färgen är i ett sammanhang och skicka, med en beskrivning av färgnyans och underlag till frida[a]avjord.se. Passar bilderna in i projektet så bestämmer vi tid för ett ett-två-timmars-besök av filmproducenten Hasse Bengtsson.


UPPLEV KILSBERGSKANTEN 16-17 AUGUSTI 2014 AUGUSTI 2014


Tid: 16-17 augusti
Plats: Kilsbergskanten
Arrangör: Föreningen Kilsbergskanten

För sjätte året i rad säger vi ”UKK!” – UpplevKilsbergskanten! En upplevelsehelg som arrangeras den tredje helgen i augusti av Föreningen Kilsbergskanten. Företag, föreningar och privatpersoner har öppna hus och gröna rum längs med hela Kilsbergskanten med allt från hållbar byggnation & inredning, hantverk, kläder, naturvård och trädgård (odling, design, plantor m.m.) till konst, boklådor, underhållning, yoga, ayurveda, kyrkor, loppis och leksaksmuseum, med gott om trevliga mat- och fikaställen längs med hela Kilsbergskanten. Vacker natur och kulturhistoriska miljöer följer dig på resan oavsett vilka besöksmål du väljer att ta del av.
 
Vi på Av jord är stolta över att vara en av grundarna till denna upplevelsehelg och självklart deltar vi också. På Norrgården i Vekhyttan där Av jord huserar har vi samlat några kunniga personer och företag inom hållbar byggnation, mat, odling och naturvård. Av jord visar hur man tillreder olika traditionella färgtyper som t.ex. slamfärg, limfärg, linoljefärg och såklart äggoljetempera. Vi gör färgerna av jordpigment eller Färg i påse och olika bindemedel. Inga farliga kemikalier. Upplev likheter och skillnader!

Läs mer om Upplev Kilsbergskanten (pdf) >>

TEKNIKDAGEN I RUDSKOGA 27 JULI 2014


Tid: 27 juli kl. 10-16
Plats: Hembygdsgården Erk Orsas i Rudskoga
Arrangör: Rudskoga Hembygdsförening
Av jord visar hur du blandar äggoljetempera och andra traditionella färgtyper. Prova på att måla och upplev skillnader och likheter!

Läs mer om Teknikdagen i Rudskoga >>


FÄRGSÄTTA OCH MÅLA MED ÄGGOLJETEMPERA 25-27 APRIL 2014


Tid: 25-27 april
Plats: Hemma hos Martha & Anders i Tiveden
Kursledare: Milis Ivarsson

Med äggoljetempera kan du skapa ett personligt och vackert hem som på ett magiskt men naturligt sätt samspelar med dig, dina medmänniskor och aktiviteterna i rummen. För att lyckas med det krävs kunskap om både färgen, underlagen och hur du färgsätter. Under denna vårhelg i april får du ett unikt tillfälle att lära dig allt detta på en gård som både är färgsatt och målat med äggoljetempera.


MILIS PRATAR FÄRG I ROSLAGEN


FEBRUARI 2014

Tid: 15 februari kl. 15.00-17.00
Plats: Båt & Byggnadsvård i Roslagen, Norrtälje

Milis Ivarsson pratar om att måla med äggoljetempera, om hur temperan fungerar på olika material som t.ex. trä och lera samt om hur du kan tänka när du väljer kulörer till ditt hem.

Läs mer om föreläsningen på Båt & Byggnadsvård i Roslagens hemsida!

HÅLLBARA MÖTEN I MELLANSJÖLANDET - MED PASSION FÖR FÄRG SOM HÅLLER


DECEMBER 2013

Tid: 5 december kl. 18.30
Plats: Av jord/Ekofärghuset i Vekhyttan, Närke

Hur kan färg i påse minska vår miljö- och klimat­påverkan? Hör Milis Ivarsson & Frida Hafvenstein Lenzer berätta om färg i påse. Det kommer finnas möjlighet att provmåla med äggoljetempera & det bjuds på fika.

Anmäl deltagande:0585-24137 info@avjord.se
OBS:begränsat antal platser!

Läs mer om Hållbara möten i Mellansjölandet på Facebook!


AV JORD PÅ LOWTOX-DAG I MALMÖ


NOVEMBER 2013

Den 12 november deltar Frida Lenzer, Av jord på LowTox-dagen i Malmö. Malmö Cleantech City, Handlingsforum arrangerar tillsammans med Miljöförvaltningen Malmö stad. En dag med inspiration och lösningar på hur vi skapar en förskola där barn och personal får en hälsosam miljö och där kemikalier minimeras. Läs mer på malmocleantechcity.se!

2013-09-20 ECO NOW-MÄSSA 11-12 OKTOBER


Välkommen till Sveriges största ekomässa Eco now 2013 som firar 5-årsjubileum i år! På Eco Now kan du prova, jämföra och smaka dig fram till hur du skapar dina egna förutsättningar till en mer hållbar livsstil, boende eller verksamhet.

Vid Av jords monter kan du fördjupa dig i ämnet färg och miljöpåverkan och hur du bidrar till lägre miljö- och klimatpåverkan genom att välja färg i påse. Passa på och kika på färgproverna för Kollektion: Ändamål, härliga inspirationsbilder och boken Jordens färg som du får 50 % mässrabatt på; 475 kr (ord. pris 950 kr) vid beställning på plats!

Vinn ett miljövänligt år! 
Alla som förköper biljett till Eco Now i år är med och tävlar om fina priser. Första priset blir en omfattande vinst som skall bidra till att man får ett så miljövänligt år som möjligt.

Branchdag fredag: 10.30-16.00
Allmänhet lördag: 11.30-17.00

Läs mer på econow.se!

2013-08-12 UPPLEV KILSBERGSKANTEN 17-18 AUGUSTI


Välkommen till Ekofärghuset i Vekhyttan under Upplev Kilsbergskanten 17-18 augusti! Vi är som traditionen bjuder med på detta evenemang för bygden vi verkar i. Vi kommer att presentera en rad nya produkter till ert hem, förnya med lite härliga textilier, keramik, studioglas m.m. Allt inspirerande presenterat i vår nyinredda övervåning i Ekofärghuset som är en bergsmansgård från slutet av 1700-talet. Här möter ni även Hultforsens snickeri som visar snickeri och möbler i massivt trä; Dalarö hampa & miljö med alla tänkbara produkter av hampa; Gnestapenseln, vår blivande penselleverantör, visar handgjorda penslar för alla behov; det lokala företaget Kvistbro träverkstad som visar fönsterrenovering och Naturskyddsföreningen i Västernärke berättar om rörelsens arbete med natur och miljö i centrum. Servering av kaffe och hembakt.2013-07-18 SEMESTERTIDER

Vecka 30 och 31 (22 juli - 4 augusti) ska vi ta lite ledigt, eller försöka varva ner i alla fall. Om du behöver färg "akut" tar vi hand om det såklart. Vi har beredskap för att skicka iväg leveranser på tisdags- och torsdagsmorgnar. Men annars får ni gärna beställa före eller efter dessa två veckor. Besök tar vi lättast emot om du bokar före.

Om ni har frågor nås vi på telefon, på Facebook eller via e-post.


2013-03-28 TÄVLING AVGJORD


Tävlingen som vi hade i helgen på Eco now Earth hour är nu avgjord!

Ett stort GRATTIS till vinnare Birgitta Ahlbin! Du har vunnit en färgsättning av Milis á 4 timmar till ditt hem/kontor!

Rätt svar var att ett paket i denna storlek fyllt med färg i påse och linolja räcker till fyra hem (att jämföra med t.ex. ett paket med vattenbaserad latexfärg som bara skulle räcka till ett hem, om ens det)! 

Det får plats 108 st 6-pack färg i påse-kartonger, 4 st 5-litersdunkar linolja och 2 st 1-litersdunk linolja. Detta räcker till 540 m2! Och räknar man att ett hem är på 88 m2 i medelgolvyta och 125 m2 i medelväggyta (enligt SCB) så blir det drygt fyra hem.

Jag erkänner att den va klurig, men det är ju ett fint pris också :) /Frida, Av jord

 

2013-03-12 Earth Hour 23 mars 2013


Under dagen då världens största miljömanifestation äger rum firar Eco Now – Sveriges största miljömässa – fem år genom öppet hus på Clarion hotel, Skanstull, Stockholm kl. 10.30 – 17.00 med utställare, happenings och fri entré.

Av jord deltar och berättar om alla miljöfördelarna med Färg i påse; mindre kemikalier och bättre klimat och hälsa för både människor, djur och jordklot. Var med och tävla om att vinna en färgsättning till ditt hem/kontor!*

Under själva världstimmen, Earth Hour ordnar Eco Now ett stort VIP-event på Clarion hotel i skanstull. Ett fåtal platser släpps till privatpersoner och företag för denna VIP-Earth Hour kväll. E-posta oss om du är intreserad av att delataga som besökare på eventet eller har någon annan förfrågan till: info(a)econow.se

Läs mer på Econow.se

Varmt välkommen!

* 1:a pris är en gratis färgsättning på 4 timmar av Milis Ivarsson.

 

2013-01-10 Välkommen till vår nya hemsida!


Äntligen är vår nya hemsida med e-butik lanserad! Här kan du både få information, hämta inspiration och handla färg och tillbehör. Hemsidan är dock inte färdig ännu. Vi ber om ursäkt för om du stöter på problem med att handla något och att det saknas information! Frida jobbar i nuläget med att göra den färdig. Vi hoppas du har överseende och att du kontaktar oss om du stöter på problem!

2012-08-10 VANDRARENS VILA, KONST & KREATIV MÖTESPLATS


Välkommen till Av jord i Vekhyttan under Upplev Kilsbergskanten 18-19 augusti!

Av jord presenterar Milis "Vandrarens vila". Hur skulle Vandrarens vila kunna se ut och byggas för enkel övernattning i naturen? Andra företag visar exempel på hållbara materialval till Milis ritning. Kvistbro träverkstad visar hur du renoverar gamla fönster. Inomhus: Kreativ mötesplats, konst av Tina Carell, tempera, fotoutställning av Daniel Alsarve.

Under Upplev Kilsbergskanten erbjuder Av jord ekolunch. På Vekhyttegården (ca 500 m från ekofärghuset) serverar Av jord ekologisk lunch mellan kl. 11.30-14.00. Vegetarisk ekologisk soppa & bröd med ekologiska, lokalproducerade tillbehör; ost, rökt kött och sallad samt dryck, 130 kr/pers. Kaffe på maten ingår.

Det finns mycket att uppleva under helgen. Stanna kvar till söndagen och upplev mer! Av jord erbjuder Rum & frukost under helgen. 300 kr/pers i dubbelrum på fina Vekhyttegården som ligger mitt i Vekhyttan i vacker miljö med fårhagar, höhässjor och den slingrande Fränån/Lillån intill (www.vekhyttegarden.se). OBS! Boka rum senast dagen före (den 17 augusti kl. 17.00) på info@avjord.se eller 0705 52 41 37!


2012-07-19 ÖPPET HUS I SVALHULT 4-5 AUG


Svalhult (utanför Gränna) har öppet hus med konst och konsthantverk, försäljning av växter, kaffeservering, byggnadsvård m.m. lördag och söndag 4-5 augusti klockan 11.00-16.00. På lördagen kl. 11 visar Milis Ivarsson hur enkelt det är att blanda egen färg med färg i påse, hur man målar med äggoljetempera och vilka kulörer som passar ihop. Försäljning av färg i påse och boken Jordens Färg. Läs mer här!


2012-06-08 ERNST HÄLSAR PÅ


Följ med Ernst Kirchsteiger till Av jord i Vekhyttan i Sommar med Ernst på TV4 och bli lika inspirerad som Ernst blev. Avsnittet (Del 4) kan ses på TV4play. Vill du besöka Milis och resten av Av jord i verkligheten utöver ordinarie så ring före. Passa på nu innan avsnittet sänds.

2012-03-22 MILIS FÖRELÄSER I VÅR


Välkommen till föredraget Kan färg vara en nyckel till lösningar på våra klimat- och miljöproblem? Milis Ivarsson berättar hur.

Första gången

När?

Lördag 31 mars kl. 10-15 Milis föredrag är kl. 14 och är en av flera punkter under Karlskogas evenemang Miljödag på Karlskoga bibliotek som hyllar Earth hour även på dagen. Läs mer här!

Var?

Biblioteket i Karlskoga Musikhögskolan

Andra gången

När?

Tisdag 10 april kl. 17.00-18.00

Var?

Konsthallen på Musikhögskolan, Örebro campus i Örebro

Tips! Senare samma kväll kl. 19.00 är det avslutningskonsert för musiklärarstudenterna Gustaf Hafvenstein, gitarr (Milis son) och Jerry Berglund, trumpet, i konsertsalen i samma hus.

2011-11-24 FÄRG I PÅSE BÄTTRE FÄRG UR MILJÖSYNPUNKT


Färg i påse är utsedd att delta i ett projekt "Referensmiljöer för framtidens produkter" som drivs av Jegrelius - institutet för tillämpad Grön kemi. Projektet syftar till att göra det enklare för kunder främst inom offentliga sektorn att välja produkter som är bättre för vår miljö och hälsa. Färg i påse får en miljöbedömning utifrån bl.a. en livscykelanalys och vi kommer bl.a. också få hjälp att hitta bra kunder och referensmiljöer. Läs mer här!

2011-11-24 MÖBELMÄSSAN


Träffa Milis Ivarsson från Av jord på möbelmässan i Stockholm 7-11 februari (stockholmfurniturefair.se). Milis berättar hur hon arbetar när hon gör färgsättningar och visar utvalda färger från Av jord tillsammans med glaskonstnären Annette Alsiö i den gemensamma montern för Svensk form Örebro

2011-08-04 AV JORD DELTAR I SVERIGES STÖRSTA MILJÖMÄSSA


Träffa oss tillsammans med de fem andra företag som nu ingår i det nya nätverket Ekokvarnen (läs mer ovan) på Eco now i (Örebro Conventum 2-3 september - har varit) Stockholm Münchenbryggeriet 7-8 oktober. (econow.se).

2011-08-04 HJÄLP FINNES FÖR DITT NYA HÅLLBARA HEM


Skulle du vilja bygga, renovera eller inreda på ett hållbart och vackert sätt? Då kan det bli en diger uppgift att välja rätt i djungeln av olika producenter och hantverkare som ofta lämnar motstridiga uppgifter. Nu har nätverket Ekokvarnen bildats för att lösa det problemet.

På Upplev Kilsbergskanten (läs mer ovan) och på Eco now-mässan på (har varit: Conventum i Örebro den 2-3 september) Münchenbryggeriet i Stockholm den 7-8 oktober kan du för första gången träffa det nya nätverket för hållbar och ekologisk byggnation och inredning (econow.se).

Vi som ingår i Ekokvarnen är just nu:

Multisol

Deco Material & Design

Dalarö Hampa & miljö

Grön byggnation

Hultforsen

Av jord

Läs mer om Ekokvarnen här!

2011-08-04 ÖPPET HUS PÅ UPPLEV KILSBERGSKANTEN 20-21 aug


Av jord har öppet hus under Upplev Kilsbergskanten den 20-21 augusti. Inspireras av naturens egna färger i Ekofärghuset. Utställning av ekokonst, -inredning och -bygg. 10-75 % rabatt på alla varor i butiken. Se hur renoveringen i ekofärghuset fortskrider.

Det nybildade nätverket för hållbar och ekologisk byggnation och inredning Ekokvarnen visar och berättar om sjyssta material och lösningar.

Thomas Welander visar bildspel i Ekofärghuset om sina visioner om ett väsensreservat i den trollska skogen i en del av södra Kilsbergen. Visioner som tar hänsyn till den sköna och sköra naturen i skogen.

Ekokaffe/-saft/-te och hembakad ekokaka av dinkelmjöl.

2011-03-28 KOLLEKTION: ÄNDAMÅL


Av jord lanserar nu en ny typ av kollektion; Kollektion : Ändamål. Milis Ivarsson har tillsammans med dottern Frida Hafvenstein Lenzer skapat en hållbar kollektion där färgerna är utvalda för olika ändamål. Varmt välkommen till lanseringen av kollektionen i Örebro! Vi behöver ingen föranmälan. Fri entré.

Tid: Den 10 april, öppet hus mellan kl. 14-17

Plats: Kapitän Designstudio, Drottningg. 49 i Örebro

2010-09-22 LILLA OCH STORA STARTPAKET

Av jord lanserar nu ytterligare två nya produkter. Lilla och stora startpaketet för färg i påse. Läs mer om startpaketen här.

2010-06-10 AV JORD PÅ ECO NOW

Av jord deltar på den ekologiska mässan Eco now i Stockholm den 2-4 september och i Örebro den 2-4 oktober. På mässan vill vi gärna träffa dig som är intresserad men vill veta mer, knyta nya kontakter och även visa våra nyheter. Vi lanserar en ny smart produkt på mässan som vi självklart har mässpris på under mässdagarna! Hör av dig om du vill ha en inträdesbiljett!Läs mer om Eco now!

2010-06-10 DESIGNTORG M.M. PÅ UPPLEV KILSBERGSKANTEN

Av jord deltar självklart i årets Upplev Kilsbergskanten som är en upplevelsehelg den 14-15 augusti i området Kilsbergen. Vi kommer bl.a. att ha ett designtorg där vi visar utställningen koncentrat med designade jubileumsprodukter. Vi kommer även att visa upp våra avjordvänner, företag som vi gärna samarbetar med. Och själklart kan du prova på att måla med äggoljetempera med jordpigment! Varmt välkommen! Läs mer om Upplev Kilsbergskanten!

2010-06-10 NY PRODUKT

Jublieumsfärg i påse är en ny produkt för jubileumsåret i Örebro 2010! Du kan köpa jubileumsfärgpaketet eller enskilda jubileumsfärg i påse. Det är tre helt nya kulörer som fungerar utmärkt både inne och ute. De är inspirerade av järnmalmerna magnetit, götit och hematit. Läs mer om jubileumsfärg i påse här!

2010-03-15 VÄLKOMMEN PÅ INVIGNINGSFEST PÅ KVÄLLEN

På kvällen den 27 mars med start kl. 19.00 firar vi invigningen med en fest! Vi bjuder på lokalproducerade läckerheter, dans och mingel! Anmäl dig/er senast på onsdagen före (24 mars) om du/ni tänker komma!

2010-02-19 INVIGNING AV NORRGÅRDEN!

Den 27 mars med start kl. 13 inviger vi Norrgården, Av jords nya färghus! Vi har renoverat så mycket så att vi vågar visa våra nya lokaler och berätta om vilka möjligheter huset bjuder på! Milis berättar om Norrgården kl. 15.00. Vi bjuder på något att äta och dricka! Ta med en vän och låt er bli inspirerade!

2009-11-06 FLYTTFEST!

Den 6 december med start kl. 13 flyttar vi resten av Av jord till Norrgården. Titta på vår nya utställning eller hjälp oss att flytta in böcker (JORDENS FÄRG) i huset och få ett eget exemplar! Du måsta bära in böcker eller annat som behöver göras i minst en timme för att få en bok, en fin julklapp. Ta med vänner och bekanta för att se Av jords nya hus med nya möjligheter eller för att hjälpa oss att komma iordning så att vi tillsammans kan färga tillvaron med hälsovänlig och miljövänlig färg! Varmt Välkommen!

2009-11-06 BUTIKEN ÖPPEN

Nu har vi flyttat butiken till Norrgården. Butiken är öppen lördagar 11-13 och söndagar 13-17. Välkommen! Läs mer här!

2009-11-06 AV JORD PÅ VILLAMÄSSA

Kom och besök oss i Naturskyddsföreningens monter på villamässan i Örebro den 13-15 november! Vi erbjuder boken JORDENS FÄRG till kraftigt sänkt mässpris, 650 kr (ord. 950 kr)! Välkommen! Läs mer här!

2009-09-21 TANKE-/ARBETSSMEDJOR

Var med på en spännande resa när ett gammalt vackert timmerhus från tidigt 1800-tal renoveras och återfår sin stolthet! Av jord ordnar tanke-/arbetssmedjor under vintern och våren 2010 där du kan få inblick i hur du kan resonera om vilka olika val man har i en renoveringsprocess och hur du kommer fram till de val som är rätt för dig. Läs mer här!

2009-08-25 NYA ÅTERFÖRSÄLJARE

Besök vår nya återförsäljare Kulör på FORMEX-mässan i Ävsjö i helgen 27 till 30 aug i monter C03:13 eller i Norrköping där Kulör har sin verksamhet. Har du närmare till Dalarö? Besök då vår nya återsäljare Dalarö hampa & miljö där.

2009-07-28 FLYTTSTÖK

Nu förbereder vi att flytta till Norrgården i samma by, Vekhyttan som vi nu har butiken i. Därför kommer det en tid framöver vara lite flyttstökigt i butiken och vi ber dig boka en tid när du vill besöka oss i Vekhyttan. Du kan också boka ett möte med Milis Ivarsson om du vill vara säker på att träffa henne.

2009-01-24 NYA FÄRGKOLLEKTIONEN 09/10

Lördagen den 24 januari visade vi hela nya färgkollektionen och exempel på hur du kan kombinera nyanserna till vackra färgupplevelser. Ulf Bräutigam och Eva Ahremalm som både bor och har delar av sin verksamhet i Gamla skolan var värdar för dagen och berättade om sitt sommarcafé; Café som inget annat och om huset som invändigt är renoverat med sunda material och målat med färg från Av jord. Vi arbetar på att få med de nya kulörerna på färgkartan och presentera det på hemsidan.

2009-01-23 NY HEMSIDA

Nu har Frida äntligen gjort en ny hemsida. Förhoppningsvis ska den fungera bättre än den gamla och vara lättare att hitta på. Det är mycket information kvar att lägga in och Frida jobbar på under våren. Ser det konstigt ut eller är det något som inte fungerar får du gärna höra av dig !

Välkommen till vår monter på Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 27-29/9 och mässan Byggnadsvård & trädgård 29-30/9!

15 oktober inviger vår varsamt renoverade färggård. Läs mer här!

Läs om fler aktiviteter och nyheter!

2017-09-25