Penslar, borste & tvål

Vad ska jag använda tvålen till?

Den ekologiska olivoljetvålen, som är tillverkad i Marseille efter konstens alla regler, är den ultimata lösningen för din rengöring! Lös den med vatten och gör en multifunktionell oerhört dryg såpa eller använd den som den är till händerna, kroppen och penseln.

0,5 liter “allrent” på sprayflaska
Gör en universal-/allrent-spray och använd den för snabbtvätt av handfat, toalett, badkar, bord, diskbänk m.m.! Kostnad: ca 1-2 kr! Hur du gör: Läs här!

1 liter allsåpa
Gör en universal-/allsåpa och använd den som ylle- och sidentvättmedel, koncentrat för extra svåra fläckar på kläder, bänkar, golv m.m. eller i ljummet vatten för rengöring av golvet eller bilen. Kostnad: ca 10-15 kr! Hur du gör: Läs här!

Varifrån kommer borsten?

Den är från Iris Hantverk. I över hundra år har synskadade på Iris Hantverk tillverkat borstar enligt gammal svensk hantverkstradition. Än idag dras varje borste för hand. 

Vad använder jag borsten till?
Använd borsten när du vill polera den målade ytan för att få en blankare, slittåligare och mer lättvättad yta. Den kan också användas som en rivig badborste för att få upp blodcirkulationen och få bort färg från målandet.  

Hur gör jag?
Vänta ett par veckor med att polera ytan. Om du går på för tidigt kritar färgen av sig. 

Kan jag använda andra redskap för att polera färgytan med?
Javisst, prova dig gärna fram! Om du har en större yta, som t.ex. ett golv är det mer effektivt att använda en polertrissa på en borrmaskin eller en bonmaskin.

Välkommen till vår monter på Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 27-29/9 och mässan Byggnadsvård & trädgård 29-30/9!

15 oktober inviger vår varsamt renoverade färggård. Läs mer här!

Läs om fler aktiviteter och nyheter!

2017-09-25