Pigment

Vill du veta mer om hur recepten till färg i påse är uppbyggda och därigenom lära känna pigmenten, ändra i något recept eller t.o.m. göra eget recept kan du köpa pigment och väga upp din egen färg i påse. Kan du inget om hur jordpigment fungerar rekommenderar vi dig att följa recepten i Jordens färg, där det även finns tips på hur du kan ändra recepten åt olika håll. 

OBS! Om du målar med enskilda pigment eller pigmentblandningar som du gjort själv utan att kunna något om pigmenten kan det hända att färgen är svårmålad, inte torkar, (oxiderar) fäster på underlaget, täcker som du tänkt m.m.


grundfärg

grundfärg

Med hjälp av jord- och mineralpigment har vi skapat en grundfärg vars uppbyggnad och funktion är helt unik. Grundfärgen fäster bra, påskyndar oxidationen av nästa färglager, (färgens härdning/torkning) ger en jämn absorpitionsförmåga till nästa färglager, binder underlaget, täcker bra och förhindrar kritning. Helt utan tillsatser även här.

Med grundfärg i påse kan du – i motsats till de flesta andra färgsystem – använda ett och samma färgsystem för att måla på alla typer av underlag såsom redan målade ytor, nytt eller gammalt trä, betong, puts, tapet, papp, sten, järn inomhus m.m.

Räkna med att en grundfärg räcker till ca 10 kvm och en påse av färdigstrykningsfärgen till ca 10 kvm två lager på normalt sugande underlag som t.ex. tapet, hyvlat trä m.m.

210:-


Välkommen till vår monter på Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 27-29/9 och mässan Byggnadsvård & trädgård 29-30/9!

15 oktober inviger vår varsamt renoverade färggård. Läs mer här!

Läs om fler aktiviteter och nyheter!

2017-09-25