Basnyanser + vitt

Ett enkelt sätt att spara pengar när du målar mycket är att köpa baskulörerna och blanda med vitt, efter recepten i boken Jordens färg för att få fram den nyans du vill ha.

Till en färg i påse går det åt mellan 24 g och 500 g titandioxidvitt för nyanser mellan 10 % och 90 %. Så för att veta exakt måste du titta i recepten i Jordens färg.

Vissa av kulörerna finns inte med i Jordens färg. Men en del av dessa finns ändå att köpa som baskulör för att blanda med vitt. Recepten till dessa står på påsen:

24 maj
27 juli
grundfärg

grundfärg

Med hjälp av jord- och mineralpigment har vi skapat en grundfärg vars uppbyggnad och funktion är helt unik. Grundfärgen fäster bra, påskyndar oxidationen av nästa färglager, (färgens härdning/torkning) ger en jämn absorpitionsförmåga till nästa färglager, binder underlaget, täcker bra och förhindrar kritning. Helt utan tillsatser även här.

Med grundfärg i påse kan du – i motsats till de flesta andra färgsystem – använda ett och samma färgsystem för att måla på alla typer av underlag såsom redan målade ytor, nytt eller gammalt trä, betong, puts, tapet, papp, sten, järn inomhus m.m.

Räkna med att en grundfärg räcker till ca 10 kvm och en påse av färdigstrykningsfärgen till ca 10 kvm två lager på normalt sugande underlag som t.ex. tapet, hyvlat trä m.m.

210:-


titandioxidvitt 500 g


140:-


Välkommen till vår monter på Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 27-29/9 och mässan Byggnadsvård & trädgård 29-30/9!

15 oktober inviger vår varsamt renoverade färggård. Läs mer här!

Läs om fler aktiviteter och nyheter!

2017-09-25