VÄGG
TAK
SNICKERI

Välj vilken yta du vill måla på ovan – VÄGG, TAK eller SNICKERI! Komplettera med vatten, linolja och ägg och börja alltid med grundfärg!

grundfärg

grundfärg

Med hjälp av jord- och mineralpigment har vi skapat en grundfärg vars uppbyggnad och funktion är helt unik. Grundfärgen fäster bra, påskyndar oxidationen av nästa färglager, (färgens härdning/torkning) ger en jämn absorpitionsförmåga till nästa färglager, binder underlaget, täcker bra och förhindrar kritning. Helt utan tillsatser även här.

Med grundfärg i påse kan du – i motsats till de flesta andra färgsystem – använda ett och samma färgsystem för att måla på alla typer av underlag såsom redan målade ytor, nytt eller gammalt trä, betong, puts, tapet, papp, sten, järn inomhus m.m.

Räkna med att en grundfärg räcker till ca 10 kvm och en påse av färdigstrykningsfärgen till ca 10 kvm två lager på normalt sugande underlag som t.ex. tapet, hyvlat trä m.m.

210:-
Fler kulörer

Om du vill välja bland fler färgnyanser än de som finns ovan under vägg, snickeri och tak, så finns det över 300 nyanser av färg i påse att beställa här.


Pigment & basnyanser

Har du intresse av att lära känna jordpigmenten mer eller vill du spara pengar? Då kan du väga upp din egen färg i påse helt eller delvis efter recepten i boken Jordens färg.Mer om färgen

Läs mer om Färg i påse, dess egenskaper och miljöpåverkan här nedan om du vill veta mer.

Färg i påse (pdf) >>


Hälsa & miljö (pdf) >>

Oberoende miljöbedömning från Jegrelius – institutet för tillämpad grön kemi (pdf) >>

Sammanfattning av miljöbedömningen ovan! (pdf) >>

Undvik gifter och minska utsläpp
av koldioxid genom val av färg! Läs mer här vad du bör undvika och tänka på! >>

Välkommen till vår monter på Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 27-29/9 och mässan Byggnadsvård & trädgård 29-30/9!

15 oktober inviger vår varsamt renoverade färggård. Läs mer här!

Läs om fler aktiviteter och nyheter!

2017-09-25