Prova på

Ta med en vän och kom och prova på att blanda och måla med äggoljetempera i ekofärghusets målarverkstad. Prova på olika material, lösa provbitar eller på väggar/möbler här i huset. Boka en tid som passar dig/er! Färgmaterial och kaffe/te ingår. Pris 190 kr/person. Du behöver inte ta med något utan kom som du är med målarkläderna på förstås! Varmt välkommen! 

Inspirerande och fördjupande kurser

Fördjupa och låt er inspireras! Det finns inga begränsningar i vad man kan åstadkomma. Glädje och inspiration är ledord för kursdagen. God ekologisk mat kompletterar.

Boka en dag här hos oss på Av jord i ekofärghuset i Vekhyttan! En kurs ges när vi har fått in 4-7 anmälningar. Ta gärna med några vänner, släktingar eller arbetskamrater så ni blir 4-7 personer så att ni bokar en hel kurs för er själva! Datum kommer vi överens om tillsammans, vardag eller helgdag spelar ingen roll. Ni bestämmer.

Välj någon av kurserna nedan eller låt er inspireras av innehållet i kurserna nedan och komponera er egen dag tillsammans med oss!

OBS!
Du behöver inte gå en kurs för att börja måla med färg i påse! Färg i påse är enkelt att blanda och måla med efter de medföljande instruktionerna. Kurs går du när du vill ha roligt, fördjupa dina kunskaper eller bara låta dig inspireras. 


Kurser

Färgsättning - att hitta rätt kulör

Du lär dig om vad en kulör är och hur den är sammansatt. Vi går också kort igenom de teoretiska grunderna i färglära. Resten av dagen ägnar vi åt att kombinera kulörer till spännande färgkombinationer utifrån de teorier vi lärt oss. Kursen anpassas efter kursdeltagarnas önskemål och kunskapsnivåer.

Äggoljetempera som konstnärsmaterial

Under denna dag lär ni er om äggoljetempera med jordpigment som konstnärsmaterial. Vi går igenom blandning och praktisk hantering av färgen, olika underlag och målningstekniker. Du får även en kort introduktion/repetition till färglära. Kursen anpassas efter kursdeltagarnas önskemål och kunskapsnivåer.

Jordpigment i äggoljetempera

Under den här dagen får ni en introduktion till vad äggoljetempera är och varför den fungerar så bra. Ni lär er mer om de jord- och mineralpigment som finns beskrivna i boken Jordens färg. Du lär dig att blanda färg från grunden och får praktisk övning i att måla. Kursen anpassas efter kursdeltagarnas önskemål och kunskapsnivåer.

Målningsteknik och underlag

En dag för er som vill lära olika målningstekniker med äggoljetempera och hur man målar på olika underlag. Vi går också igenom hur man kan anpassa färgen till de olika målningsteknikerna och underlagen för att få ett optimalt resultat. Ni lär er om hur man efterbehandlar och underhåller det färdiga resultatet. Kursen anpassas efter kursdeltagarnas önskemål och kunskapsnivåer.

Varmt välkommen att höra av dig!

 

 

Välkommen till vår monter på Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 27-29/9 och mässan Byggnadsvård & trädgård 29-30/9!

15 oktober inviger vår varsamt renoverade färggård. Läs mer här!

Läs om fler aktiviteter och nyheter!

2017-09-25