NYHETER

INVIGNING AV FÄRGGÅRDEN DEN 15 OKTOBER

Vårt färghus i Vekhyttan har växt till en färggård. Nu finns tid och rum för prova-på, färgverkstäder, färgköp, färgseminarier och -kurser, färgträffar, färgkonsultationer m.m. Detta ska vi fira. Invigningsdagen börjar med att Milis, färg- och formgivare och VD på Av jord AB berättar om färggården och dess nya möjligheter. Sen blir det mingel och öppet hus. Prova på att måla med äggoljetempera, anmäl dig till höstens och vinterns kurser eller en färgkonsultation, passa på att handla färg och tillbehör, träffa några av våra samarbetspartners och hantverkare och låt dig inspireras av kreativa lösningar i de renoverade lokalerna i färghuset och den nybyggda färgverkstan. Invigningsdagen kommer att bjuda på flera fina erbjudanden och rabatterade priser på färg, färgsättning och de nya fördjupningskurserna för vintern. Lunch serveras på Vekhyttegården. Varmt välkommen!

#tidförfärg

 

BYGGNADSVÅRDENS KONVENT 2017

Välkommen att besöka oss i vår monter på materialutställningen på Byggnadsvårdens konvent 27-29/9 och på mässan Byggnadsvård & trädgård 29-30/9 i Mariestad! Milis kommer också att prata lite kort om att skapa kulörer med jordpigment och hur man kan göra vackra färgsättningar med dessa. Läs mer här!


SOMMARTIDER

Under sommaren håller många på med olika projekt där målningen ofta är pricken över i:et. Därför är nätbutiken öppen och vi på plats i färghuset i princip hela sommaren – förutom två veckor i juli:

Vecka 29 & 30 (17 – 28 juli) – Av jord har stängt.

Så planera in dina färgköp så du inte står utan färg i slutet av juli.

Om du behöver fråga om något under v. 29/30, så kom ihåg att det finns en hel del matnyttig information här på hemsidan och att du kan vända dig till och handla av din närmaste återförsäljare om du har någon i närheten! Du kan också få mycket hjälp på Facebook-gruppen Traditionella färger och måleritekniker. Kom ihåg att boka tid för besök hos oss i färghuset under de veckor vi inte har stängt! Ha en skön sommar!

VI GÖR OM KOLLEKTIONEN OCH HEMSIDAN

Vi gör nu om Kollektion Ändamål till en ny kollektion där du väljer kulörer för vägg, snickeri och tak. Vi behåller i stort sett alla gamla kulörer i Kollektion Ändamål och tillför en del nya kulörer, både från vår bok Jordens färg och från några nya recept som vi skapat under de senaste åren. Vi gör nu också successivt om hemsidan, anpassat efter den nya indelningen. Till att börja med kommer en del av hemsidan ha lite provisoriskt utseende tills vi har hunnit med att skapa en ny modernare hemsida. Hoppas ni har överseende med detta och hör gärna av dig om du har frågor!

 
Läs äldre händelser här >>>  

Välkommen till vår monter på Byggnadsvårdens konvent i Mariestad 27-29/9 och mässan Byggnadsvård & trädgård 29-30/9!

15 oktober inviger vår varsamt renoverade färggård. Läs mer här!

Läs om fler aktiviteter och nyheter!

2017-09-21